България вицешампион на Европа до 17 години (ВИДЕО)

Националите, водени от Мартин Стоев, загубиха на финала в София с 1:3 от Франция

Българският национален отбор по волейбол за юноши до 17 години стана европейски вицешампион. Отборът на Мартин Стоев загуби финала на Евроволей,  на който страната ни бе домакин от Франция с 1:3 гейма.

Младите „лъвчета“ играха изключително силно срещу „петлите“, които ни победиха в груповата фаза на турнира с 3:0 гейма и дадоха надежда, че родният волейбол ще има силно поколение след няколко години.

Мачът започна с предимство за Франция и няколко грешки на сервиз от страна на българите. Все пак момчетата на мартин Стоев държаха интригата в гейма до последно, но в решителните моменти Франция спечели важните точки и затвори частта с 25:20.

Вторият гейм бе много силен за България. След отлична игра на Алекс Николов и Гърков момчетата ни стигнаха до изравняване на геймовете след 25:23 точки.

третата част се разви по идентичен начин с първия гейм. Франция водеше в резултата през повечето време и след няколко груби грешки на нашия тим отново поведе след 25:20.

В четвъртия гейм се видя, че България имаше трудности и допусна Франция на дръпне в резултата. Момчетата ни не успяха да се оттърсят от шока и не оказаха голяма съпротива в гейма, което доведе до успех за Фрамция с 25:13, а с това и европейската титла.

Въпреки загубата във финала отборът на мартин Стоев остави страхотни впечатления и зарадва поведе от 2 хил. зрители в зала „Христо Ботев“.

Двама българи попаднаха в Идеалния отбор на Европейското първенство за юноши под 17 години. Владимир Гърков и Георги Татаров взеха индивидулните отличия съответно за Най-добър посрещач и Най-добър диагонал на надпреварата.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top