България запази мястото си в група I на зона Европа/Африка на "Били Джийн Къп" - DC news

България запази мястото си в група I на зона Европа/Африка на „Били Джийн Къп“

Родните тенисистки спечелиха с 2:1 победи мача си срещу аутсайдерките от Грузия

България се наложи над Грузия с 2:1 победи в последния си мач от първата фаза в група I на зона Европа/Африка на турнира „Били Джийн Къп“, световно отборно първенство при дамите. Двубоите се проведоха на червени кортове в турския курорт Анталия.

Джулия Терзийска даде аванс на българките с убедителен успех срещу Тамари Гагошидзе с 6:1, 6:1 само за 57 минути, а Виктория Томова гарантира победата във втория сингъл след 6:3 и отказване на левичарката Мирям Болквадзе.

В мача на двойки, която нямаше значение за крайния победител, 15-годишната Росица Денчева и 14-годишната Йоана Константинова загубиха от Гагошидзе и Зозия Кардава с 5:7, 0:6.

Така България завърши на четвъртата позиция в група“Б“ на надпреварата с две победи (над Швеция с 3:0 и над Грузия с 2:1) и три поражения (от Австрия с 1:2, от Хърватия с 0:3 и от Словения с 1:2), като по този начин запази мястото си в група I на зона Европа/Африка на турнира „Били Джийн Къп“.

България се представи в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Йоана Константинова и Росица Денчева. Капитан на България е Дора Рангелова.

Подобни статии

Top