България започна с победа над Гърция на ЕвроВолей 2021 (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев и още 2200 зрители в „Колодрума“ аплодираха успеха с 3:0 на „лъвиците“

Румен Радев, президентът на Република България, аплодира победата на България над Гърция с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19) на старта на Европейското първенство за жени. Държавният глава беше ВИП-гостът в пловдивската зала „Колодрума“ на най-голямото спортно състезание, на което родината ни е домакин през 2021 година. В ложата до президента на БФ Волейбол Любо Ганев седнаха също спортният министър Андрей Кузманов, кметът Здравко Димитров и областният управител Ангел Стоев.

Първият гейм започна с две поредни точки на гъркините. Капитанът Елица Василева спря серията с първата българска успешна атака на турнира. Първото равенство в гейма дойде при 4:4. Гъркините обаче отново взеха инициативата и държаха преднина от две точки – до 12:10.Тогава момичетата на Иван Петков се събудиха и първата ни преднина в гейма дойде при 13:12. Съперничките не можеха да неутрализират отличната серия от сервис на Василева и резултатът светкавично започна да набъбва до 17:12. Седемте поредни точки на България се оказаха ключови за успеха в частта. Тя завърши с убедителното 25:20.

Вторият гейм отново започна с преднина на Гърция, която този път стигна само до 4:2. Последва нова фамозна серия на Василева от сервис и резултатът се обърна до 8:4.Последва размяна на точки, като разликата спадна най-много до три. България обаче включи на по-висока скорост и стремглаво резултатът започна да се покачва до 18:10. Геймът завърши още по-убедително от първия с 25:15.

В третата част вече нещата тръгнаха изцяло в българска посока. На началния удар застана Гергана Димитрова и резултатът бързо стана 3:0. Последва размяна на точки, но при 7:4 играта на българките се пропука и гъркините изравниха – 7:7. И дори успяха за първи път в гейма да поведат при 10:8, която принуди Петков да вземе таймаут. Паузата подейства и българките излязоха напред с 11:10 и стигнаха до 14:12. Момичетата на Петков повече не позволиха на Гърция да ги доближава. Взеха преднина от три точки и не я пускаха. При 20:16 мачът изцяло беше в български ръце. Гардът на гъркините падна и нашите затвориха дуела – 25:19.

Най-резултатният играч бе капитанът Елица Василева с 19 точки.

На трибуните в „Колодрума“ имаше 2200 зрители. Следващият мач на България е в събота отново от 20:30 часа срещу Испания.

Подобни статии

Top