Българин нападна приятелката си в чикагски МОЛ

Освободен под гаранция, той не се явил в съда

Българин е арестуван по обвинения, че нападнал приятелката си пред мол в чикагското предградие Найлс, където живеят и пазаруват много наши сънародници, съобщава българският сайт bg-voice.com.

27-годишният Георги Ангелов е задържан от полицията, след като при караница влязъл във физическа саморазправа с жена, с която имал близки взаимоотношения. Инцидентът е станал по обяд на 1 юни на паркинга на мола „Голф Мил“ в Найлс.

След сигнал на жертвата полицията пристига на място и я открива в колата й с кървящ нос и други наранявания. Ангелов е бил намерен също в колата си на около километър разстояние. Той също имал драскотини по лицето, което се вижда и от снимката при ареста му. Полицията веднага го задържа по обвинения за домашно насилие.

Проверка в съдебните регистри показва, че Ангелов има и други провинения. През 2016 г. блъска с автомобила си кола пред себе си и причинява телесни повреди на жената зад волана. Следва съдебно дело с взаимно споразумение. През март тази година обаче застрахователната компания на жената подвежда под отговорност Ангелов за други причинени щети като пропуснати заплати. Това дело е прекратено в началото на април.

По обвинението за домашно насилие Ангелов е бил освободен, след като e платил 10% от обявената гаранция от 25 хиляди долара. Той е трябвало да се яви в съда в предградието Скоки на 19 юни, но не го е направил и затова съдията по делото е издал заповед за арест. Ангелов има шанс тя да бъде отменена, ако започне да сътрудничи на властите.

Снимка: bg-voice.com

Подобни статии

Top