Българин от Калугерово охранява Антъни Джошуа в Лондон (СНИМКИ)

Димитър Банчев има частна охранителна фирма и пази „Уембли“, както и други мероприятия по заявка

Световният шампион по бокс в тежката категория на три федерации Антъни Джошуа определено се чувства добре в компанията на българи, съобщава sportal.bg. Само ден след появата на информацията, че врачанката Снежана Никифорова се грижи за поддръжката на палата му, стана ясно, че съперникът на Кубрат Пулев в предстоящия на 28 октомври мач в Кардиф, разчита и на български бодигард при излизанията си в Лондон.

Това е роденият в пазарджишкото село Калугерово Димитър Банчев. Информацията беше разпространена от пазарджишкото издание на „Марица“, придружена със снимка на Джошуа и Банчев от светско събитие в английската столица. Калугерово е първото българско евросело, припомня изданието.

„Искам да кажа, че ние не сме лична охрана на Джошуа. Няколко приятели основахме охранителна фирма в Лондон – Grand Security. Охраняваме стадион „Уембли“, когато има мачове, когато има концерти.

Прекалено се изписа, че едва ли не съм плътно до Джошуа. Не е точно така. Когато ни наемат, охраняваме. Но не съм лична охрана на Антъни Джошуа“, заяви самият Димитър Банчев пред Блиц Спорт.

„Джошуа прави частни партита, на които ни наема за охрана. На последното парти аз бях плътно до него през цялата вечер. Тогава наистина му бях лична охрана. Но не искам да излиза, че си правим реклама на негов гръб. Не сме постоянна лична охрана и не сме постоянно с него. Пишеше се, че едва ли не, излезе ли от дома си и аз съм с него. Не е точно така. Просто охраняваме много събития и хора, а той е един от тях“, продължи пазарджиклията.

„Изключително впечатлени сме от Джошуа. Говорихме си в момчетата, че рядко може да се срещне толкова известен човек, който да е толкова земен. Народен човек. Седна до мен, говорихме си. Държи се изключително приятелски. Много е приятно да се общува с него. Не се държи като други – ти си ми охрана и ще правиш каквото кажа. Напротив – говори си с мен, интересува се дали всичко е наред. Уникален човек е“, завърши Банчев.

Подобни статии

Top