Българин развя знамето на България на Оскарите (СНИМКИ)

Димитър Маринов играе второстепенна роля във филма „Зелената книга“

Българинът Димитър Маринов развя националното ни знаме при излизането си на сцената на „Оскарите“, съобщи 24 часа. Продукцията „Зелената книга“, в която участва и Маринов, грабна „Оскар“ за най-добър филм. Във филма Маринов играе второстепенна роля – на руснака виолончелист Юрий Тахт.

Маринов е два пъти носител и на наградата “Златен глобус” – сега като част от “Зелена книга”, а преди години и с участието си в сериала The Americans, където е гост звезда и като такъв го признават за носител на наградата заедно с останалата част от екипа.

Това е моят пробив в т.нар. “А” група на киноиндустрията, разказва Димитър Маринов. “Откровено казано, аз никога не съм бил кинаджия, не съм имал слабост към киното. Аз съм театрал. Приемам го като човек, който си върши работата, няма за какво да се надувам”, допълва той.

Маринов е избран за ролята от втория път. На първия кръг го отхвърлили с присъда “прекалено улегнал за ролята”. След месец обаче отново му звъннали, но го предупредили, че трябва да може да свири на чело.

Лентата, в която той участва “Зелената книга” изпревари на тазгодишните „Оскари“ филма “Рома”. “Зелената книга” разказва историята на американец расист, който заминава на турне в южните щати в виртуозен чернокож музикант, пише bTV.

“Рома” донесе награди за режисура и операторско майсторство на Алфонсо Куарон. Черно бялата лента на “Нетфликс” беше наградена и в категорията за “Най-добър чуждестранен филм”. Потребителите онлайн спекулират, че причината “Рома” да не е филм на годината се дължи на това ще е продукция на “Нетфликс”.

1 2 3 4

Подобни статии

Top