Българин във Франция подготвял атентат?

Мъжът е задържан на жп гарата с материали за бомба

Сигнал от пътничка за „странно поведение” станал причина за ареста на 48-годишен българин на гарата в Марсилия по подозрение в тероризъм.

Сънародникът ни е пренасял в раницата си материали, от които може да се направи взривно устройство. Властите гледат на случая изключително сериозно, като на този етап смятат, че може да са предотвратили атентат, съобщава btv.

Официално към момента се потвърждава единствено информацията, че е арестуван. Конкретният повод за задържането не се коментира официално.

Пътникът първоначално говорел на руски и заявил, че е от чеченски произход. Именно човек от тази етническа група извърши преди дни нападение в Париж.

Едва по-късно при проверка на отпечатъците станало ясно, че всъщност става въпрос за българин. От МВР разпространиха информация за него, от която става ясно, че той е известен на полицията.

Мъжът е обявен за международно издирване през 2012г. с Европейска заповед за арест във връзка с извършен от него опит за убийство през 2010г. и влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за срок от 6 години.

Подобни статии

Top