Българите на Игрите днес

Целта пред щафета ни в биатлона при жените е да не завърши последна, Радо Янков се пуска в събота

Четири наши представителки застават на старт на Игрите в Пьонгчанг днес. Това са биатлонистките Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Даниела Кадева, които ще участват в щафетата 4 по 6 км, чийто старт е от 13:15 часа.

Целта пред момичетата ни е да не са последни (18-и) и да не допуснат да бъдат затворени с една обиколка, което ще сложи край на участието им. По предварителни данни българската щафета ще бъде поставена на последната шеста редица на старта.

От началото на сезона българките са участвали в три щафети за Световната купа, като неизменно са били затваряни с обиколка, което не предвещава нищо добро и в Пьонгчанг.

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков няма да стартира днес на Олимпиадата в Пьонгчанг. Квалификациите и състезанието в паралелния гигантски слалом в сноуборда при мъжете и жените бяха преместени от четвъртък за събота, написа Радослав Янков в социална мрежа, информирайки за промяната.

Както е известно, България има представител и при жените в паралелния гигантски слалом в сноуборда, това е Теодора Пенчева.

Снимка: bgolympic.org

Подобни статии

Top