Българите на Игрите днес

Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов стартират в ски бягането

Трима българи ще стартират днес на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. В спринта на ски бягането при жените от 10:30 ще участва Антония Григорова. В 11:05 е старта при мъжете, където ще бягат Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов.

В биатлона вчера българите претърпяха разочарование. В преследването при жените Емилия Йорданова завърши 55-а, олимпийска шампионка стана Лаура Далмайер. При мъжете след изключително лоша стрелба Красимир Анев, който стартира 37-и, завърши 45-и с 5 грешки и изоставане от 5:06.2 минути. Веднага след него се нареди Владимир Илиев, който прогресира с 8 позиции в сравнения със спринта, въпреки че допусна 7 грешки и пасив от 5:17.0 минути.
Антон Синапов се класира на последното 60-о място с 8 пропуска и на 7:57.4 минути. С титлата ликува Мартен Фуркад.

Рано тази сутрин от олимпийското село си тръгна биатлонистката Милена Тодорова. С полет за Рига тя заминава директно за Световното първенство за девойки.

По-късно през деня – около 17:00 часа корейско време, селото ще напусне и състезателят по шейни Павел Ангелов. Той пътува за България през Истанбул и кацането му в София на Терминал 2 трябва де е на 14 февруари, сряда, в 08.50 часа сутринта. Павел Ангелов завърши 37-ми в спускането с шейни.

Снимка: bgolympic.org

Подобни статии

Top