Българите с 2 победи над руснаците на турнира Grand Prix 2018 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Дилян Николов и Георги Дойчев с шампионски пояси, Александър Команов участва в демонстративен двубой

Като част от богатата разнообразна програма на 12-ото издание на един от най-големите летни тренировъчни лагери по бойни изкуства в Камчия – организиран от Българската карате киокушин федерация (БККФ) и Световния киокушин съюз (KWU), вчера се проведе професионалният турнир Grand Prix 2018, съобщи bgonair.bg.

Един срещу друг на татамито застанаха професионални състезатели от България и Русия, които бяха поздравени от президента на World Fignting Kyokushin Organization Александър Танюшкин (7 дан).

В категория до 60 кг възпитаникът на старши треньора на националния отбор сенсей Захари Дамянов – Дилян Николов, не остави никакъв шанс на съперника си Серго Арменян и се наложи с пълно съдийско единодушие.

„Щастлив съм. Усилията, които положих за подготовката, оказаха влияние. Поясът е в мен и съм готов за нови постижения. Това е само началото за моята кариера“, каза веднага след битката Дилян Николов.

В много зрелищен сблъсък в категория до 80 кг Георги Дойчев победи световния шампион Виктор Беляев с 4:1 съдийски гласа.

„Двубоят беше труден, но се радвам, че успях да превъзмогна противника си. Благодаря на БККФ, че успяха да организират този мач и още повече, че успях да спечеля и да зарадвам българската аудитория“, заяви Георги Дойчев.

Победителите бяха наградени с шампионски пояси и специални плакети от члена на УС на БККФ шихан Асен Асенов и представител на руската централа.

След тях публиката в залата се наслади на 2 демонстративни двубоя между Станислава Бойчева и Габриела Мирчева и Александър Команов и Кристиян Дойчев.

Лагерът завършва в събота с изпит за степени.

Подобни статии

Top