Българите с достойно представяне във втория ден на ЕП по колоездене на писта

Николай Генов завърши успешно състезанието на Скрач, Мирослав Минчев стигна до 1/8-финалите в спринта, а Георги Лумпаров до 1/16-финалите

Българите се представиха достойно във втория ден на Европейското първенство по колоездене на писта в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Най-напред на пистата излязоха Мирослав Минчев и Георги Лумпаров в индивидуалния спринт при мъжете.

На 1/16-финалите Минчев записа време 10.637 и победи Владислав Денисенко от Украйна. Лумпаров бе изпреварен от Екай Хименес от Испания с време 11.175.

Финалите на индивидуалния спринт са днес.

В дисциплината Скрач успешно завърши на 17-о място Николай Генов от пловдивския КК „Цар Симеон 1898“. Той изостана с 2 обиколки от новия европейски шампион Юри Лейтао от Португалия. Българинът изпревари и трима участници, които не завършиха гонката.

„Ние тепърва започваме да градим някакви традиции на писта. Мисля, че всяко едно класиране е добро за нас“, заяви Николай Генов, който днес ще участва в дисциплината Омниум.

Елиминациите при жените спечели Елинор Баркър от Великобритания, следвана от Рачеле Барбиери (Италия) и Мария Мартен (Португалия).

Отборното преследване при мъжете спечели Русия, следвана от Италия и Швейцария, а при жените Великобритания, пред Италия и Украйна.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top