Българите със 109 медала в първия ден на „България Оупън 2018“ (ВИДЕО)

Европейският турнир по таекуон-до ITF се провежда в залата на Пловдивския университет

109 медала, от които 28 златни, 29 сребърни и 52 бронзови, спечелиха българските състезатели в различните възрастови групи и категории в дисциплината „форма“ в първия ден на европейския турнир по таекуон-до ITF „България Оупън 2018“, който се провежда в залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В надпреварата участват рекордните 706 спортисти от България, Румъния, Гърция, Молдова, Естония, Чехия, Сърбия, Словения, Македония, Хърватия, Австрия, Уелс, Англия и Украйна.

Лично президентът на Европейската федерация Майкъл Пруит (Уелс) заедно с президента на родната федерация Марио Богданов наградиха почти всички призьори от „форма“. В официалната церемония се включи и вицепрезидентът на БФТаекуон-До ITF Костадин Димитров.

По-рано през деня се проведе и международен съдийски семинар, воден от председателя на реферската колегия в Европа Гари Милър (Англия). Милър заедно с отговорника за зона Югоизточна Европа Вергилий Ситнилски от България запознаха всички арбитри с последните новости в правилата и работата със съдийската система, която е подобрена и в Пловдив се тества за първи път.

До късно тази вечер се играят срещите в дисциплината „спаринг“, а утре по програма са полуфиналните и финални срещи. Двубоите в неделния ден започват от 09:00 часа.

Подобни статии

Top