Българската Moo Lander уаства в престижния международен конкурс за инди игри Rogue Jam - DC news

Българската Moo Lander уаства в престижния международен конкурс за инди игри Rogue Jam

Играта е в разработка от над 5 години и ще се изправи срещу силни опоненти от цял свят

Българската инди (независима*) игра Moo Lander, която е в разработка от повече от 5 години, се изправя срещу силни опоненти от цял свят. Индустрията е гейминг, а форматът е Rogue Jam – конкурс, предназначен изцяло за независими игри от малки студия, организиран от най-големия уебсайт за новини от развлекателната индустрия – IGN.

Талантливите момчета от пловдивското геймстудио „Шестият Чук“ работят вече пета година над най-големият си и амбициозен проект – Moo Lander, игра за летящи чинии и мощни космически крави. Играта предстои да излезе съвсем скоро – още пролетта на 2022 година, а сега има възможност да достигне и до световна публика. Как? Като се изправи срещу други подобни игри от цял свят в състезанието на Rogue Jam, конкретно в категорията „Избор на публиката“ (Audience choice).

Всеки, който иска да подкрепи Шестият Чук и тяхната красива игра, може да го направи в сайта на jam-a, където да гласува за Moo Lander само с един клик. Самото гласуване продължава до 4-ти февруари (петък) включително. Наградният фонд е половин милион долара, а към това се добавя и изгоден издателски договор от самите Rogue Jam.

Ако пък решите първо да пробвате Moo Lander, преди да дадете своя глас, то можете да го направите като поиграете безплатното demo на играта в дигиталната платформа Steam. Един от уникалните аспекти е мултиплейърът, който Moo Lander предлага – заедно с другари можете да поиграете на модули като PvP, PvE, Survive the Waves и черешката на тортата – The Galactic Mooball. Именно с възможността за  локална игра с до четирима човека, Moo Lander предлага множество часове на забавление с приятели и семейство.

Помогнете на нашите талантливи геймдизайнери да достигнат до световната гейминг сцена, гласувайте за Moo Lander в Rogue Jam!

Подобни статии

Top