Българската общност в района на Вашингтон събра пари в подкрепа на незрящите жени в Пазарджишко

Много хора се притекоха на помощ на двете сестри от село Динката, загубили при пожар жилището си

Историята на двете незрящи сестри от пазарджишкото село Динката, които живеят на двора с животните си, след като къщата им се запали от фойерверки, трогна много хора отблизо и далеч. Българи, живеещи в района на Вашингтон се свързаха с DCNEWS, след като публикувахме репортаж на БНТ и снимки от тъжното битие на двете възрастни жени. Те предложиха да изпратят пари, за да ги подпомогнат, както и за възстановяването на къщата им. Към тях се присъединиха и хора от арменската общност там. Заради това от община Лесичово откриха дарителска сметка.

Междувременно Златка и Иванка бяха посетени от доброволци, които почистиха двора им, разказа БНТ в нов репортаж по темата.

„Просто някакъв ад. Дори и животните не живеят по този начин“, сподели един от тях. А друг допълни, че няма думи заради начина, по който живеят двете жени.

Незрящи сестри живеят в пълна мизерия в пазарджишко село (СНИМКИ)

„Съседката в магазина като отидох и тя ми пусна клипа, записала го е на компютъра, ами аз просто като го изслушах, аз се потресох, та хората няма да са потресени, как живеем и просто не обръщаме внимание на живота си“, разказва Иванка Славска.

1 2

Подобни статии

Top