Български дебют за Набоков на пловдивска сцена

Премиерните дати са – 25 ноември, 9 и 13 декември

Пловдивската драма поставя премиера на постановка по текст на Владимир Набоков; като цяло пиесата „Събитие“ е премиера и за българска сцена. Повод е 120-годишнината от рождението на писателя, която се отбелязва през 2019 г.

Представлението „Събитие“ ще ви разбуди от сладката дрямка на лицемерието и ще ви тласне към една неподозирана празничност – тържеството на взаимното ни надлъгване, в което танцът на освобождаването от премълчаното има последната дума, загатват от екипа, работил по постановката. А той е – режисьор Красимир Ранков, сценография и костюми Яна Костадинова, музиката Асен Аврамов, а хореографията Светлин Ивелинов.

На сцена любителите на театралното изкуство ще могат да видят и Константин Еленков („Одисей“), Ирина Митева (позната на широката публика като Ина Фотева от сериала „Откраднат живот“), Мария Генчева, Патриция Пъндева, Красимир Василев, Асен Данков/Димитър Банчев, Ивана Папазова, Русалина Чапликова, Стоян Сърданов, Венелин Методиев, Ивайло Христов, Филип Василевски.

Премиерните дати са 25 ноември, 9 и 13 декември.

 

Подобни статии

Top