Български фолклор с джаз, фънк и танго на Римски стадион

Започва фестивалът Plovdiv World Fest 2019

Европейска столица на културата посреща още един фестивал, който поставя акцент върху световната музика. Първото издание на Фестивала „Plovdiv World Fest 2019” ще пренесе зрителите, с двудневна обиколка, из необятния български фолклор, горещата испанска музика и чувствеността на аржентинското танго.

Концертите са с вход свободен и започват на 10-ти юли от 20.00 часа, когато на сцената на Римския стадион в Пловдив, ще се качат българската група Outhentic със съчетание от автентичен български фолклор с джаз, фънк и груув елементи.

Райна Василева (вокал, перкусии), Живко Василев (кавал, пиано), Борислав Илиев (китара, тамбура) и Стоил Иванов (ударни инструменти), имат амбицията да съберат световната музика на едно място. Макар и млади като група, Outhentic имат богат опит с международни участия и през 2017 година, те стават първата българска група, качила се на сцената на един от най – големите фестивали в света Glastonbury Festival във Великобритания.

В процеса на утвърждаване на стила си, те колаборират с изключителни и световноизвестни музиканти и групи като: номинирания за „Грами“ басист – Хуан Гарсия-Херерос (Juan Garcia-Herreros), Стоян Янкулов – Стунджи (Stoyan Yankoulov), Иън Стивънсън (Ian Stephenson), Сучет Малхотра (Suchet Malhotra).

Във втората фестивална вечер, на 11-ти юли, отново от 20.00 часа  “Tango Cats” и “Banda Del Padre, ще потопят присъстващите в страстта и чувствеността на тангото и испанската музика.

1 2

Подобни статии

Top