Български командос премина с отличие US програмата за рейнджъри, наградиха го (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лейт. Антонио Чучуков показа, че българските Специални сили не отстъпват на другите страни

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа награди български офицер от Специалните сили с посланическата си монета заради отличното му представяне по време на едно от най-трудните обучения в американската армия – това за рейнджъри. Лейтенант Антонио Чучуков от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) е най-добре представилият се рейнджър в обучението и първият международен студент, спечелил  наградата „William O.Darby“, която се връчва отличника от обучението.

Посланик Херо Мустафа пристигна днес в щаба на СКСО, за да награди лично офицера и да присъства на церемонията по награждаването му от министерство на отбраната и от ръководството на Съвместното командване.

Рейнджърът бе награден от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на СКСО

За показан висок боен дух и безупречни професионални умения, чувство на отговорност по време на обучението  и завършването с отличие на програмата „Рейнджър“ на американската армия, издигане престижа на Българската армия и Силите за специални операции, лейт. Чучуков бе награден от министъра на отбраната с награден знак за вярна служба под знамената 4-та степен. Рейнджърът е командир на 3-ти взвод „Специални сили“ в 3-ти отряд „Специални сили“ на ВФ 48650.

Освен това лейт. Чучуков бе награден от началника на отбраната с раница, а от командира на СКСО – ген.-майор Явор Матеев с книга и грамота.

„Лейт. Чучуков има по-малко от година служба в нашето командване. Той завърши само преди няколко месеца Национален военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Лейт. Чучуков беше един от малцината, специално подбрани, завършващи курсанти, да служат в редовете на Специалните сили на БА. Със своята служба и най-вече с това, което направи по време на обучението в САЩ, показва, че във военното училище влизат достойни младежи и девойки, които знаят как да вложат сили, умения и воля, така, че да защитават честта на Българската армия“, заяви ген. Матеев в словото си.

1 2 3

Подобни статии

Top