Българските атлети заминаха на Европейския отборен шампионат

В групата са Габриела Петрова и голяма група млади пловдивски лекоатлети

Националният тим на България по лека атлетика (мъже и жени) замина тази сутрин за участие в Европейския отборен шампионат – втора лига, което ще се проведе на 10-11 август във Вараждин (Хърватия). 52-ма състезатели и треньори отлетяха за Истанбул, а от там ще хванат самолета за Загреб. След това с автобус отборът ще пристигне във Вараджин.

На място в Хърватия ще ги чакат Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева, които идват съответно от Италия и Холандия. В тима ни са най-добрите български атлети в момента. В добро настроение от София отлетяха Тихомир Иванов, Габриела Петрова от СКЛА Локомотив (Пловдив), Митко Ценов, Радослава Мавродиева.

Сред тях са и още няколко състезатели от СК Актив 2013 Пловдив – Лиляна Георгиева (800 м), Кристина Борукова (400 м с препятствия, щафета 4х400 м), Габриела Георгиева (щафета 4х400 м) и Мартин Проданов (800 м, 1500 м).

Тихомир Иванов вече е получил покана за участие на диамантената лига в Париж (24 август) и за финала в Цюрих (29 август). В момента той е седми в класирането.

В надпреварата тази година влиза новото правило на ЕА за втора лига според което само първия отбор ще се качи в първа лига, а пет ще изпаднат в по-долната група.

България ще се състезава с отборите на Хърватия, Естония, Австрия, Кипър, Дания, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.

Подобни статии

Top