Българските грации сътвориха невероятно шоу в зала „Колодрума“

Златните момичета вдигнаха на крака публиката

Златните момичета от ансамбъла, както и всички гимнастички от националния отбор по художествена гимнастика, националните отбори по аеробика и естетическа гимнастика и пловдивските клубове по художествена гимнастика, сътвориха невероятно шоу в зала „Колодрума“. За почти два часа те завладяха публиката, която пък награди с аплодисменти своите любимци.

Почти 4000 зрители присъстваха в залата по време на спектакъла “Пловдив посреща златните момичета”. Още час по-рано много зрители вече наблюдаваха загрявката и последните тренировки на националките.

На събитието освен домакините, присъстваха президентът на БФХГ Илиана Раева, легендарната Нешка Робева,  трикратната световна шампионка Мария Петрова, която е и заместник-председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Илиана Раева: На следващото състезание ще бъдем още по-силни!

„За мен е огромна радост, щастие и чест, след едно толкова тежко състезание, да покажем таланта, силата и класата на момичетата от националния отбор именно в Пловдив. Атмосферата тук е фантастична и нашите златни момичета ще играят с цялото си сърце за вас. Да, нашите момичета целият свят говори, че бяха ощетени на Световното в Баку, но аз мисля, че най-голямата победа е тази огромна любов, която имаме всички ние в целия свят и в България. Тази любов, която ни кара да тръгваме още по-амбицирани за олимпийските игри. Не само няма да се предадем, но и аз, и момичетата, и техните треньори ви обещаваме, че следващия път ще бъдем още по-силни, ще отидем с още по-голямо желание за успех, ще направим всичко, което е по силите ни“, заяви при откриването на спектакъла Илиана Раева.

„Много съм развълнувана, защото отдавна мечтаех в Пловдив, който има толкова много шампиони, да върнем отоно спорта в града и съм щастлива, че вече толкова много клубове в Пловдив се развива гимнастика“, посочи пловдивчанката Мария Петрова, която също е започнала спортната си кариена от града под тепетата.

Почетни медали получиха от БФХГ областният управител Здравко Димитров и зам.-кметът по спорта Георги Титюков за приноса си към спорта у нас. А след това започна шоуто.

1 2 3 4

Подобни статии

Top