Българските класици с отличен старт на ЕП до 23 г. в Пловдив - DC news

Българските класици с отличен старт на ЕП до 23 г. в Пловдив

Шампионатът бе открит от президента на Европейската централа Карл-Мартин Дитман, а приветствие към участниците отправи президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов

Наш борец стигна до финала на Европейското първенство до 23 години в Пловдив, друг ще спори за бронза, а още двама са на репешаж след първия ден на шампионата в класическия стил.

До битка за титлата достигна Денис Демиров, който в полуфиналите срази Денис Михай (Румъния) с 9:6 при 55-килограмовите. Младият ни национал е бронзов медалист от европейското за юноши през миналата година.

В другия полуфинал Илия Мустаков не успя да преодолее азера Зия Бабашов – 1:6 и днес ще спори за бронза с Абере Фетен (Израел).

Други двама национали ще продължат на репешажите, след като съперниците, от които загубиха, стигнаха финалите.

В категория до 77 кг Мартин Димитров ще има за съперник унгареца Кристоф Клани, а при успех ще се бори за отличието с Алекса Илич (Сърбия). При 130-килограмовите Емилиян Лазаров ще излезе срещу поляка Томаш Вавринчик. При победа ще има за съперник за бронза грузинеца Георги Цопурашвили.

Репешажите са от 11:30 часа, а финалите от 18:00 до 20:30 часа.

В сутрешния сеанс днес ще стартират и останалите ни борци в класическия стил – Мирослав Емилов (60), Никълъс Сулев (67), Димитър Стефчев (72), Захари Зашев (82), Мариян Маринов (97).

Европейското първенство по борба (U-23)  бе открито от президента на Европейската централа Карл-Мартин Дитман (Германия), а приветствие към участниците отправи президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов.

Подобни статии

Top