Българско дерби за бронза в Балканската лига

Академик Бултекс 99 срещу Берое днес от 17:00 часа, Теута и Блокотехна в спорт за титлата в зала „Фети Борова“ в Тирана

Академик Бултекс 99 и Берое излизат днес от 17:00 часа в зала „Фети Борова“ в Тирана в българско дерби за бронзовите медали в Балканската лига.

Пловдивчани загубиха драматично и след тенденциозно съдийство със 74:79 от македонския Блокотехна. Старозагорци изненадващо бяха обърнати накрая от албанския Теута с 68:80 и така отново няма да има български финал в Балканската лига. Старозагорци водеха с 3 точки, но в крайна сметка албанците направиха силна финална серия и победиха с 12 точки разлика, съобщава Радио Пловдив.

„Със сигурност ни изненада това, че цял мач играха зонова защита. Не успяхме да се справим с това и оттам дойдоха грешните решения в нападение.

Смятам, че нямахме много шанс да вземем мача. Още след началото на втората част, ни стана ясно това. Не съм сигурен, че ще играем и следващия сезон в Балканската лига, но това е мое мнение. Не ангажирам ръководството с него. Те ще вземат решение.

Не искам да казвам нищо, за да не понеса някакви глоби. Всеки може да види статистиката и нарушенията, както и колко фаула са изпълнили от Блокотехна. Ще подходим сериозно и към мача за третото място, но не съм оптимист.

Бяхме се подготвили за мача, но много ни повлияха странични неща върху настроението на игра. Оттам може би дойде нашата изнервеност и грешни решения“, заяви пред българските журналисти наставникът на Академик Бултекс 99 Асен Николов след загубата от македонците.

Подобни статии

Top