Българското участие на Sofia Open приключи - DC news

Българското участие на Sofia Open приключи

Янаки Милев и Пьотр Нестеров загубиха с 4:6, 4:6 от поставените под №2 в схемата Рафаел Матос и Давид Вега Ернандес

Българското участие в седмото издание на турнира по тенис Sofia Open приключи.

След като в сряда отпаднаха последните български представители на сингъл, вчера с турнира се сбогуваха и последните ни представители при двойките – Янаки Милев и Пьотр Нестеров. Двамата българи отстъпиха с 4:6, 4:6 на поставените под номер 2 в схемата Рафаел Матос (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания).

Двубоят в помощната зала на „Арена Армеец“  продължи час и 17 минути, като и в двата сета Матос и Вега Ернандес реализираха по един пробив, който им бе достатъчен, за да ги спечелят.

Основен проблем за младата българска двойка Милев – Нестеров се оказа ниският процент вкаран първи сервис. Родните представители записаха само 48 процента точни първи сервиси, което чувствително ги затрудни. За сравнение Матос и Вега Ернандес пласираха 84 процента от първите си подавания и спечелиха 31 от 37 точки при вкаран първи сервис.

На полуфиналите на турнира Рафаел Матос и Давид Вега Ернандес ще играят с четвъртите в схемата Юго Нис (Монако) и Ян Зелински (Полша), които спечелиха с 6:1, 7:5 срещу казахстанците Андрей Голубьов и Александър Недовесов. Другият полуфинал на турнира е между италианците Фабио Фонини и Симоне Болели и германците Фабиан Фалерт и Оскар Оте.

Подобни статии

Top