Балканска война заради Гришо!

Бащата на Джокович, сръбските и хърватски медии грозно оплюха българина като виновник за заразата с COVID-19

Бащата на световния номер 1 в тениса Новак Джокович – Сърджан, заяви, че Григор Димитров е нанесъл голяма вреда, както на семейството му, така и на Сърбия и Хърватия.

Причина за изказването му беше прекратеният турнир Adria Tour, организиран от първата ракета на Сърбия в страните от бивша Югославия. Надпреварата беше спряна преди финала в Хърватия, след като Григор Димитров обяви, че е заразен с коронавирус.

След масово тестване на участниците и треньорите се оказа, че  COVID-19 имат още Новак Джокович и съпругата му, последният съперник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка. Позитивни са тестовете на треньора на Димитров – Кристиан Гро, физиотерапевта му Алгис Христов и един от треньорите на Новак Джокович.

„Защо това се случи? Защото Димитров вероятно дойде заразен отнякъде. Не беше тестван тук, взеха му проба на друго място. Това не е хубаво. Но… Какво да се прави. Нанесе голяма вреда на Хърватия, на нашето семейство и на Сърбия“, заяви Сърджан, потърсен за коментар от хърватската телевизия RTL.

Редица сръбски медии като В92 разпространиха информацията, че Димитров е отказал два пъти да се тества за коронавирус по време на мини турнирите с благотворителна цел, организирани от Джокович. Според тях българският тенисист се е чувствал зле при пристигането си в Хърватия, но е подценил ситуацията.

Между двата турнира – в Белград и Задар, Димитров беше за кратко в родния си град Хасково, където проведе открита тренировка, срещна се с кмета и с местни деца.

Атака срещу поведението на Гришо дойде и от човек от организаторите на надпреварата.

„Той е виновен за всичко, което се случи и за това, че се заразиха още хора. Поведението му е непростимо. Ако беше съобщил навреме, вирусът нямаше да се разпространи. Той застраши здравето на всички. Още в петък му беше зле, но отказа да се тества. Предполагам, че е заразил останалите на баскетболния мач. Там играчите бяха в много близък контакт, имаше единоборства. Може това да се е случило и на вечерята, където друг заразен Борна Чорич седеше срещу него”, коментира въпросният човек пред „Jutarnji list“.

В същото време сръбският „Telefraf.rs“ твърди, че Гришо може би е бил болен още преди пристигането си в Сърбия, тъй като е бил твърде предпазлив и поведението му не е съответствало на това на останалите.

„Той не присъства на разходката по улица Скадарлия с Джокович, Зверев и Тийм. Странеше от феновете, единствен попита дали трябва да носи маска при пристигането си на летището. Не блесна и на корта, което ясно говореше, че нещо не е наред с него”, пишат сърбите.

Всъщност, самият Новак Джокович е имал контакт със заразен баскетболист няколко дни преди началото на турнира, припомнят българските фенове на Григор Димитров. Той самият бе с маска при пристигането си в Белград, която после свали под въздействието на приятелски настроените и любезни домакини.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Подобни статии

Top