Балканската баскетболна лига ще завърши с Финална четворка

Финалите ще се проведат в косовския град Пея на 31 март и 1 април

Сезон 2019/2020 на Балканската баскетболна лига ще завърши с Финална четворка. Мачовете от нея ще се проведат в косовския град Пея на 31 март и 1 април.

Миналата седмица косовския Раховеци се отказа от участие заради финансови проблеми и така в надпреварата останаха само 4 отбора.

Преди Финалната четворка ще се изиграе още само една среща – между БК Влазня и БК Ибар на 28 март в Шкодра. Мачът ще определи кой ще завърши на трето и четвърто място. В момента и двата тима имат актив от по 4 победи и 6 загуби. Те стигнаха до споразумение да изиграят решителен мач помежду си.

Във финалната четворка лидерът БК Академик Бултекс 99 ще играе на полуфиналите срещу четвъртия в класирането, а вторият БК Пея ще срещне класиралият се на третото място.

Ръководството на Балканската баскетболна лига ще спази всички инструкции от страна на отделните държави, федерации и ФИБА относно ситуацията с епидемията от коронавирус.

Миналата година Академик спечели историческо трето място в Балканската лига, а Финалната четворка се проведе в албанската столица Тирана.

Подобни статии

Top