Балтанов: Ботев се намира в най-лошия си период (ВИДЕО)

Проблемът с Желко Петрович бе психологически, Ферарио Спасов ни вдъхна спокойствие, набляга много и на физическата подготовка

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов призна в интервю за Канал 3, че отборът е в най-лошия си период, откакто той е в клуба, но новият треньор Ферарио Спасов дава спокойствие и увереност. Капитанът на „канарчетата“ разкри защо тимът записа незадоволителни резултати, докато бе воден от Желко Петрович.

Лъчезар Балтанов се върна към периода под ръководството на черногорския треньор Желко Петрович и разкри какъв е бил проблемът при него.

„Проблемът беше чисто психологически. Петрович имаше много голямо желание. Постоянно рзговаряше с нас, обесняваше ни как искаме да играем и какво да правим. Наистина, много искаше, но просто така се случиха нещата – негативни резултати, в някои мачове нямахме и шанса да победим и се натрупа напрежение. Човекът имаше много голямо желание, но просте не му потръгна. Имал съм много разговори с него, но просто не се получиха нещата. Пожелавам му късмет, той наистина имаше изключително желание да помогне на Ботев“, заяви Балтанов пред Канал 3.

След смяната на Желко Петрович с Ферарио Спасов Ботев (Пловдив) игра добре и с настроение, но загуби от Лудогорец с 0:1, а след това завърши наравно срещу Арда 1:1. Балтанов сподели какво е променил новият треньор след идването си.

„Ферарио Спасов много набляга върху физическата подготовка. Вдъхва ни спокойствие, казва ни, че знае възможностите всички тук, да не се притесняваме, показали сме, че сме добри футболисти. На нас ни трябваше спокойствие и сигурнист. Трябва ни една победа, за да се отърсим от цялото това напрежение, което се създаде. От както съм тук, това е най-тежкият ми период. Аз се надявам, че Ботев ще излезе от това положение“, категоричен е капитанът на Ботев (Пловдив).

Снимка: Канал 3

Подобни статии

Top