Балтанов: Тръгвам си с гордо вдигната глава и винаги ще бъда от Ботев!

Раздялата не е по мое желание, но никога няма да кажа нещо лошо за клуба на живота ми

Лъчезар Балтанов си сбогува с феновете на Ботев (Пловдив), след като днес официално клубът обяви раздялата си с капитана на отбора и с Иван Бандаловски, а ден по-рано освободи и Антонио Вутов.

Решението е взето по предложение на треньорския щаб и одобрено от Асен Караславов – прокурист на Ботев (Пловдив) и Радослав Кошински – председател на Сдружение ПФК Ботев.

Лъчезар Балтанов, който носеше капитанската лента на „канарчетата“ през последните сезони, изигра 195 мача с екипа на пловдивчани, в които реализира 35 гола. Балтанов е носител и на две отличия с Ботев – Купата на България и Суперкупата на България.

Иван Бандаловски бе привлечен в Ботев през зимата на 2020 година. Защитникът изигра 21 мача за „жълто-черния“ тим.

Ето какво написа Лъчезар Балтанов във Фейсбук:

„Раздяла се пише трудно, когато си тръгваш, но оставяш сърце… Ботев Пловдив се превърна в мои роден клуб, тук ми се случиха наи-хубавите неща, които се случват на човек. Тук намерих приятели, семеиство, усетих, какво е хората да те обичат и подкрепят. Аз си тръгвам с достойнство, макар НЕ по мое желание, заради две неща. На първо място, това е, че винаги съм бил честен и лоялен като професионалист и никога не си позволих да опетня името на отбора. На второ място, че винаги давах 100% от себе си, дори когато съм бил в слаба форма, дори когато ме обиждаха и обвиняваха, това е забравено.

На момчетата, които са мои братя благодаря с цялото си сърце, че бяха рамо до рамо с мен. На тези, които ще доидат след мен пожелавам да усетят топлината и обичта на феновете, както ние, когато спечелихме купата. На тези, заради, които си тръгвам, които се скриха зад мен и тези, които не ме харесват пожелавам търпение, за да разберат истината в живота и разум, за да различават лицемерието от доблеста. Не ми беше дадено да изиграя своя мач 200 с жълто-черния екип след само 6 мача… Както и да сбъдна мечтата си да изведа отбора на Колежа.

Не търсете сензация от мен и не очакваите да сложа петно на клуба, които 7 години беше на първо място в моя живот. Аз си тръгвам с гордо вдигната глава и вярвам, че добрите времена предстоят за всички нас, защото аз винаги ще бъда част от Ботев Пловдив и Тои от мен.

Благодаря!“

Раздяла се пише трудно, когато си тръгваш, но оставяш сърце… Ботев Пловдив се превърна в мой роден клуб, тук ми се…

Публикувахте от Лъчезар Балтанов – Lachezar Baltanov в Вторник, 22 септември 2020 г.

 

Подобни статии

Top