Балтанов: В България ще играя само за Ботев (ВИДЕО)

Дано липсата на Каранга и Бодуров да е в наша полза, надява се капитанът на Ботев

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов говори за предстоящия двубой с ЦСКА на „Армията“ в събота. Според опитния халф „канарчетата“ отново ще си тръгнат поне с точка от София.

„С оглед предното ни гостуване на „Армията“ (1:1) можем да бъдем оптимисти. Тогава ни изравниха накрая по абсолютно нелеп начин – с автогол. Сега ще подходим по абсолютно същия начин – отиваме да се борим само и единствено за победа. Показахме, че при гостуванията се представяме нелошо. Каранга и Бодуров ще отсъстват, а те са им сред най-добрите футболисти. Това ще бъде плюс за нас. Дано тяхната липса да е от наша полза“, заяви Балтанов пред „Гонг“.

„Подписах нов договор за две години. Няма от какво да се оплача. Ако нещо, което може да ми подсигури живота, изпадне, бих го приел. Но аз съм щастлив и предложението трябва да си заслужава, за да си тръгна. В България бих играл само в Ботев, ако ме желаят. Тук се чувствам добре, моето дете се роди в Пловдив и жена ми е оттук“, сподели още Балтанов.

„Не сме си поставили цели – трето или четвърто място. Ако можем да изпреварим някой отбор, толкова по-добре за нас. Иначе за купата – то е ясно, че ще се борим. Пожелахме си го още миналата година пак да стигнем до финала. Мисля, че има какво да се желае още от формата ми. Тепърва ще берем плодовете на подготовката. Аз съм самокритичен и гледам да подобрявам всеки аспект. Надявам се за плейофите да сме в пика на формата си. За един футболист е много добре да играе в цикъл сряда-събота, има повече мачове и по-малко тренировки“, каза още Балтанов.

Тази сутрин „жълто-черните“ проведоха поредната си тренировка, като тя бе с тонизиращ характер. В заниманието участие взеха всички състезатели, в това число завърналият се от националния отбор Тодор Неделев и възстановеният от мускулна травма Серкан Юсеин.

Два дни преди гостуването на ст. „Българска армия“ наставникът на Ботев Николай Киров няма проблеми с контузени  и наказани футболисти и може да разчита на пълния потенциал от играчи. „Канарчетата“ ще бъдат на режим преди мача в София, като отборът ще пътува за столицата в петък следобед.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top