Бандаловски: Фаворити сме срещу ЦСКА за Купата!

Нещата си идват на мястото, отборите ще залагат вече повече на българи, нека да следват модела на Сърбия

Футболистът на Ботев (Пловдив) Иван Бандаловски даде специално интервю за Дарик радио и dsport. Крайният бранител разказа за своя престой в сръбския гранд Партизан и как развиват футбола си западните ни съседи. Бандата посочи основната цел пред „канарчетата“ до края на сезона и си пожела футболът в България съвсем скоро да бъде подновен.

„На никого не е приятно случващото се с COVID-19. На мен честно казано не ми пречи, свикнал съм. Единственото нещо е, че не може активно да се тренира със съотборниците, това липсва. Да се надяваме скоро да почнем да играем“.

„Поддържам ритъм, всеки ден тренирам по два-три часа вкъщи. Не е същото, но поне поддържам тонус. Бил съм два пъти без отбор шест месеца, имам навик да тренирам сам, не е приятно, но трябва да се съобразим“.

„Това, че съм на 33 години ми помага. Познавам тялото си. Знам как да тренирам и да се храня. Поддържам доста добра форма. Тренирам сега повече, отколкото преди, защото пропуснах подготовката с отбора. Беше ми малко тежичко без подготовка, но мисля, че ще се върна по-силен“, споделя Бандаловски.

„Отдавна трябваше да има ограничение за чужденци в българските отбори. Както знаете играх в Партизан, в Сърбия имат право само на четирима чужденци. Пътят е да се залага на българското, ще е добре и за националния отбор, и като цяло за българския футбол. Ще се намалят разходите за недоказани чужденци, които получават ненормални заплати. Мисля, че Ботев и Славия са на правилния път. Единствено в Лудогорец работи купуването на много чужденци, но там са направили страхотна структура“.

„Непрекъснато казват всички, че съм ги взел под крилото (младите футболисти в Ботев) – Тонев, Шопов. Нивото на първенството не е това, което беше, и сега се дава шанс и на младите. Когато аз бях млад, беше много трудно. Десет години юноши не бяха играли в Левски, трябваше да дойде Мъри Стоилов. Сега за тях е правилният момент да се докажат и българският футбол да изкара златно поколение. Не трябва да си мислят, че с два мача са направили нещо значимо“, смята юношата на Левски и бивш играч на ЦСКА.

„В Сърбия структурата на самите отбори е да залагат на собствени футболисти. Там се работи много професионално, селектират се най-добрите футболисти в школите. В България само в 2-3 града има школи, а там във всяко едно село. В грандовете 7-8 сърби играят. Изградено е с годините, трябва да последваме техния пример, близки сме с тях по финанси. Виждате техният национален отбор как се справя“.

„По принцип аз винаги искам да играя мачове, един футболист винаги е хубаво да играе. За нас приоритет е Купата. От ЦСКА много футболисти си тръгват и тимът отслабва. Българи срещу българи ще сме (на полуфинала за Купата). Видяхме, че нямаме шанс за първата шестица в първенството, може би за седмото място, но трябва да се изиграят доста мачове, които според мен няма. Надяваме се всички по-скоро да започнем, липсва вече много футболът, както на футболисти, така и на фенове“, завърши своето изказване футболистът на Ботев (Пловдив).

Подобни статии

Top