Бандит, ограбил портфейл със 120 лв. от пловдивчанин, отива на съд - DC news

Бандит, ограбил портфейл със 120 лв. от пловдивчанин, отива на съд

Нападателят е осъждан многократно

35-годишен рецидивист отива на съд за пореден грабеж на пари от пловдивчанин, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пловдив. От прокуратурата са приключили разследването срещу бандита и са внесли обвинителен акт в Окръжния съд срещу 35-годишния С.К. за това, че на 11.07.2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е задигнал мъжки поргфейл  на стойност 10 лева и сумата от 120 лева от 55-годишен мъж, като е употребил за това сила.

На 11 юли 2020 г., в гр. Пловдив, пострадалият мъж се прибирал към 23 часа към дома си на бул. „България“. При преминаването си зад един от блоковете на съседна улица, той се спрял за кратко и през това време бил нападнат в гръб от обвиняемия С.К. Пострадалият бил ударен в областта на гърба, при което паднал на земята. През това време обвиняемият извадил от задния джоб на панталона му портфейл с намиращи се в него лична карта и 120 лева. На нападението станал свидетел друг минувач, който заедно с пострадалия отишли в Трето РУ – Пловдив и подали сигнал за инцидента. Малко по-късно С.К. е бил установен и задържан.

Той е осъждан многократно, съобщават от прокуратурата.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top