Бандит, ограбил трима пенсионери, отива на съд в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за серия от грабежи спрямо възрастни хора

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 30-годишен мъж, ограбил трима възрастни пенсионери. 30-годишният И.В., e обвинен в това, че в периода от 2.09.2020 г. до 19.09.2020 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление и в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи от владението на трима пострадали – две жени на 94 и 77 г., и мъж на 81 г. – престъпление по чл.199, ал.1, т.4 вр. чл.198, ал.1, вр. чл. 29, ал.1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 2 септември 2020 г., в гр. Пловдив, обвиняемият се движел в района на ул. „Младежка“. Той видял две възрастни жени да седят на пейка. Когато една от тях – 94-годишната М.Т. станала, обвиняемият тръгнал след нея и издърпал със сила златно синджирче с висулка, след което избягал. За отнетото бижу получил 30 лева от заложна къща. Това се случило десетина дни след като е бил освободен от затвора, където изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

На 12 септември 2020 г., в гр. Пловдив, 77-годишната С.С. се връщала от магазина, носела две торби и несесер. Близо до паркинг на ул. „Захари Стоянов“ в гр. Пловдив, обвиняемият я настигнал. Той издърпал несесера, в който били документите на пострадалата и избягал. След като установил, че в него няма пари, го изхвърлил.

На 19 септември 2020 г., в гр. Пловдив, обвиняемият се движел по ул. „Петър Делян“. Срещу него вървял К.П, на 81 г. При разминаването, И.В. се блъснал във възрастния мъж и издърпал от джоба на ризата му портмоне с 250 лева, след което избягал. Обвиняемият взел парите, а портфейла изхвърлил в контейнер за смет.

И.В. е осъждан. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора. Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“.

Top