Бандит, заплашил млада жена с нож, за да й вземе телефона, отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо нападателя

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 48-годишния С.С. Той е предаден на съд за това, че на 08.12.2019 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – мобилен апарат, от 34-годишна жена, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да го присвои. С.С. е заварен на мястото на престъплението и е употребил сила и заплашване, за да запази владението върху откраднатата вещ.

На 8 декември 2019 г. С.С. отишъл в заведение в гр. Пловдив, където като салонен управител работела пострадалата 34-годишна жена. Те се познавали. С.С. попитал дали може да го назначи на работа, но тя отвърнала, че нямали нужда от персонал. Поискал пари на заем, но не получил, след което взел метла, за да събере боклука в заведението.

През това време видял мобилния телефон на пострадалата, който бил оставен да се зарежда на един от плотовете. Прибрал го в себе си и тръгнал да излиза. Жената видяла, че апаратът липсва. Препречила пътя на С.С. при излизането му от заведението, но той я изблъскал. Тя го настигнала на паркинга, но С.С. извадил джобно ножче, което насочил към нея и я заплашил, след което избягал. Същата вечер продал мобилния телефон за 40 лева.

Обвиняемият С.С. се намира в затвора. Предстои Окръжен съд –Пловдив да насрочи  заседание по делото.

Подобни статии

Top