Бандитът с противогаза, обрал бензиностанция край Труд, остава в ареста

Стефан Рабаджиев изгорил противогаза и оръжието в пещ

Бандитът с противогаз, който нападна и ограби бензиностанция край пловдивското село Труд, остава в ареста. Това определи Районният съд под тепетата тази сутрин.  44-годишният Стефан Рабаджиев по прякор Рингоза е  от Отец Паисиево. Той  работел като леяр в предприятие, намиращо се в близост до ограбената от него бензиностанция.

Рабаджиев е обвинен във въоръжен грабеж. Той извършил нападението на 24 януари 2020 г около 2.20 часа през нощта. Мъжът отишъл в бензиностанцията на изхода на с. Труд с лекия си автомобил, слязъл от него и влязъл в обекта. Заплашил с пистолет служителя, бутнал го на земята и задигнал от служебната каса 1200 лв.  За да не бъде познат, мъжът си сложил противогаз на главата.

В съда стана ясно, че след като извършил грабежа, той се прибрал на работа и хвърлил в пещта противогаза и оръжието, където те се стопили. Припомняме, че Рингоза имал23 присъди, 16 от които за кражби, а също и за грабежи. Последното му престъпление било преди 10 години и след това е бил реабилитиран.

Рабаджиев заяви пред съда, че съжалява за стореното и иска да бъде на свобода, за да се грижи за баща си. Защитата му допълни, че той е трудово ангажиран. Прокурорът по делото обаче посочи, че престъплението е тежко и е извършено умишлено, а законът предвижда за него от3 до 10 години затвор.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че Стефан Рабаджиев е извършил престъплението, в което е обвинен, и че има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския окръжен съд. Ако това стане, делото ще се гледа на 4 февруари от 15.30 ч.

Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top