Банкер влиза в Борда на директорите на Ботев - DC news

Банкер влиза в Борда на директорите на Ботев

Това е опитният Георги Христосков, бивш генерален директор на банка

Банкер ще влезе в Борда на директорите на Ботев (Пловдив), пише „Марица“. Това ще стане на акционерното събрание на клуба, което ще се проведе на 8 януари 2021 година. На него трябва да бъде освободен настоящият борд на директорите в състав – Ангел Палийски, Васил Наумов и Петко Ангелов. Според предварителните информации нито един от тях няма да попадне в новото управленско тяло.

В него трябва да влезе Антон Зингаревич, бившият бос на канарчетата Георги Самуилов, Илиан Филипов, от фирмата спечелила конкурса за строежа на „Колежа“, още един представител на Зингаревич и банкерът Георги Христосков.

Георги Христосков е магистър по международни икономически отношения. Външен консултант по инвестиционно банкиране. Той е отговарял за проектното финансиране на проекти свързани с възобновяеми енергийни източници. Притежава 14 години опит като висш банков служител в 2 от водещите световни банки ING и BNP Paribas. Работил е като старши банкер енергийно финансиране в BNP Paribas и ръководител работа с клиенти в ING. Има специализации по проектно финансиране на енергийни проекти, експортно финансиране, стокови кредити и др.

Изминал е цялата стълбица в BNP Paribas – от най-ниското ниво до генерален директор.

Навремето за него се говореше, че е скритият съветник на Димитър Христолов в Ботев.

Подобни статии

Top