Барбекютата в „Лаута“ отново под прицела на вандали

Записите от камерите в пловдивския парк ще бъдат прегледани

Вандали отново атакуваха барбекютата от зоната за отдих в парк „Лаута“. Служители на „Общинска охрана“ са сигнализирали тази сутрин кмета на район Тракия Костадин Димитров. Незабавната му проверка на място пък констатира, че едно от барбекютата е напълно разрушено.

Охранителите докладвали още, че до края на неделното им дежурство не са регистрирани нарушения, което означава, че вандалският акт най-вероятно е извършен снощи.

„Възмутен съм от поредния вандалски акт. Тези хора с лекота рушат изграденото с много труд, усилия и средства. Без да се замислят, те отнемат придобивките на съвестните данъкоплатци“,  коментира Костадин Димитров. Той подчерта, че в почивните дни не само тракийци, но и жители на останалите райони от града под тепетата се събират в „Лаута“, за да празнуват заедно, да спортуват и да се разхождат.

Разрушеното барбекю ще бъде изградено отново, категоричен бе кметът на „Тракия“. Предстои записите от камерите за видеонаблюдение в парка да бъдат прегледани. От районното кметство апелират гражданите да проявяват нетърпимост и да сигнализират компетентните органи, ако станат свидетели на подобен род деяния.

Подобни статии

Top