Бареков дари джипа си на лабораторията за COVID-19 в УМБАЛ „Свети Георги” (СНИМКИ)

Освен джипа, Бареков е дарил на лабораторията и 10 000 лв.

Николай Бареков дари днес личния си автомобил Land Rover безвъзмездно за нуждите на УМБАЛ „Свети Георги” в родния му град Пловдив. Поводът за дарението на бившият евродепутат, български политик и журналист  е борбата с с COVID-19, съобщиха от пресслужбата на болницата.

Джипът ще бъде използван за обслужване на новосъздадената лаборатория за COVID 19 в болницата и за улесняване на работата на медиците на първа линия, както и на самата лаборатория, за която Бареков вече направи дарение от 10 000 лева. На връчването на ключовете днес, освен домакинът – изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Карен Джамбазов, присъстваха също кметът на Пловдив Здравко Димитров и представителят на Николай Бареков – адвокат Кристиан Гьошев.

„От името на УМБАЛ „Свети Георги” изказвам искрени благодарности на г-н Бареков за неговото дарение. Той вече помогна с лични средства за лабораторията за COVID-19. А днес получаваме и възможност да използваме този автомобил, който ще ни помогне да  свършим страшно много работа, тъй като е високопроходим. Ще го използвали не само в борбата с COVID-19. Той ще бъде много полезен и в цялата дейност на болницата”, каза при получаване на дарението проф. д-р Карен Джамбазов.

Подобни статии

Top