Бариери, светофари, камери и през 2020 година по улиците на Пловдив

Капиталовата програма на Пловдив разкрива интересни планове

Затварят ул. „Дондуков“ с бариера, научи DCnews.bg. Въпросната улица е в самото сърце на града под тепетата и отвежда от Гроздовия пазар до Общината, за нея и към момента достъпът е контролиран от униформени; физически препятствия, обаче, липсват. За закупуване, доставка и монтаж на съоръжението са планирани 30 100 лева от капиталовите разходи, които администрацията е планирала за 2020 година.

Бариера ще се появи и на ул. „Железарска“. Припомняме, че още бившият кмет Иван Тотев анонсира идеята за затваряне достъпа до квартал „Капана“ откъм „Железарска“, сега в капиталовите разходи на Общината за 2020 година има и конкретна заложена сума за нея (24 230 лева). И още – говори се бариера на входа на квартал „Капана“ откъм ОД МВР – Пловдив.

За пловдивчани е добре да знаят, че 70 000 лева ще бъдат изразходени за изграждане на светофарна уредба на ул. „Богомил“ и ул. „Лев Толстой“, още толкова се заделят за уредба на ул. „Родопи“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“.

200 000 лева от бюджета за 2020 година отиват за видеонаблюдение на кръстовища, които да бъдат включени в Центъра за управление на трафика, както и 50 000 лева за трафик детектори. 33 232 лева са за лента за ляво завиване на бул. „Цариградско шосе“ към бул. „Освобождение“ и 40 000 лева за монтиране на система за видеонаблюдение по бул. „Княгиня Мария Луиза“. На 81 732 лева е оценена автоматизираната система за управление на паркинга пред зала „Колодрума“, 192 000 лева са сметнати за закупуване на автомати за паркиране, но едва 2 975 лева – за изграждане на нови паркинги на територията на Общината.

6 454 000 лева са планираните строително-монтажни дейности по доизграждането на бул. „Северен“.

Средствата са част от Капиталовата програма на града под тепетата, която ще бъде гласувана в началото на месец февруари заедно с Бюджет 2020.

Подобни статии

Top