„Бързи и яростни“ ченгета ще гонят джигитите по магистралите (ВИДЕО)

80 джипа и 120 високотехнологични комбита влизат в борбата за намаляване на катастрофите

15 високоскоростни небрандирани автомобили ще причакват и гонят джигитите по магистралите. Това заяви в Пловдив директорът на ГДНП Тодор Гребенаров. Бившият пловдивски кадър съобщи още, че ще бъдат закупени чрез Гаранционния фонд още 200 полицейски автомобила, 80 от които високопроходими, а останалите 120 – комбита с добри технически параметри.

Всички те ще бъдат предоставени на пътните полицаи, за да осъществяват контрол по магистралите и първокласните пътища.

Високоскоростните коли ще бъдат позиционирани на места, които често се ползват от джигитите като скоростни отсечки. Целта е ченгетата да могат да ги настигат, при регистрирано нарушение на скоростта, уточни главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

Комбитата пък ще бъдат закупени, за да може с тях да се пренася апаратурата и документацията на пътните полицаи. От своя страна джиповете ще осигуряват помощ при аварии и в труднодостъпни места. Колите ще бъдат оборудвани и с необходимите инструменти за обработка на данни за катастрофи.

25 патрулки ще бъдат предоставени на пловдивската дирекция,

посочи Гребенаров пред журналисти, след отчета на пловдивската дирекция. Според главния секретар на МВР Пловдивска област се отличава с особено висок пътен травматизъм, като причина за това са множеството важни пътни артерии, които преминават през областта. През изминалата година тенденцията за завишаване на катастрофите в региона се е запазила.

За да се борят с увеличаването на пътните произшествия, от МВР възнамеряват да монтират и повече камери по пътищата. Предстои да бъдат закупени и нови тестове за дрога.

1 2

Подобни статии

Top