Бързо правосъдие: Крадците на катализатори в „Тракия“ – единият в затвора, другият условно

Присъдата дойде три дни след кражбата

Осъдиха крадците на катализатори от два фолксвагена в „Тракия“ по бързата процедура. Само за три дни единият от тях отиде в затвора за шест месеца, а другият получи условна присъда, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Автоджамбази, крали катализатори от коли в „Тракия“, зад решетките

По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив 22-годишният Л.П. и 21-годишният С.Й. бяха осъдени  за отва, че на 1 срещу 2 ноември 2020 г., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на  технически средства и след предварително сговаряне, са демонтирали два катализатора от два леки автомобили, марка „Фолксваген Поло“, уточняват от прокуратурата.

Двамата крадци са сключили споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от съда. Така 21-годишният С.Й. получи 6 месеца затвор при първоначален общ режим, ана Л.П. е наложено наказанието от 5 месеца  условно с три години изпитателен срок.

Припомняме, че в нощта на неделя срещу понеделник двамата срязали катализаторите на два фолксвагена в „Тракия“, демонтирали ги и ги прибрали в колата си. По-късно обаче били спрени от полицейски автопатрул, като униформерите намерили откраднатите части.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно и е произнесено три дни след извършване на престъплението.

Подобни статии

Top