Басейн „Младост“ ще приема европейски първенства (ВИДЕО)

Плувният комплекс ще е най-големият в страната

Басейн „Младост“ ще може да приема европейски първенства, след обновяването му и построяването на два нови тренировъчни басейна в комплекса. Това съобщи пред журналисти зам.-кметът по социалните дейности, младежта и спорта Георги Титюков днес. Средствата за новото, голямо спортно съоръжение, което ще даде възможност на много повече пловдивчани и децата им да спортуват, ще бъдат гласувани от Общинския съвет.

Съоръжението ще струва над 10, 7 млн. лв. без ДДС, а средствата ще бъдат отпускани в рамките на няколко бюджетни години, уточни Титюков. Обществената поръчка ще бъде обявена през 2019 година. Той изрази надежда, че съоръжението ще бъде пуснато до 2021 г.

Новите тренировъчни басейни ще са на мястото до малкия външен басейн в сегашния комплекс, който се намира до Спортния диспансер. Ще бъде засегнат и малък склад на диспансера, поясни зам.-кметът. Големият басейн пък ще е с олимпийски размери и трибуна за 1000 места.

Според архитектите това ще е най-големият и модерен басейн в страната и единствен, който ще отговаря на всички изисквания на Международната федерация по плуване.

Подобни статии

Top