Басейнът на Асеновград работи: мерят температурата на входа, дезинфекцират през час

Съоръжението отвори врати след основен ремонт

Басейнът на Асеновград е открит за новия летен сезон. Съоръжението претърпя основен ремонт и отвори официално врати още в петък. По този повод зам.-кметът Петър Петров извърши оглед на място, без обаче да открие забележка, разказват от Общината в Асеновград.

Градският плувен басейн е едно от прекрасните места, което съчетава едновременно спорт и релакс. С всяка изминала година то привлича все повече хора. Спокойно можем да кажем, че асеновградчани разполагат с място, на което всеки може да открие нещо за себе си. Едно е сигурно – лятото е тук, въпреки предизвикателствата, възникнали от последните събития. Апелирам всички плажуващи да се съобразяват с противоепидемичните мерки, да спазват социална дистанция и да се забавляват безопасно. Асеновград успя да се опази до момента от наличието на коронавируса, нека не разваляме тази тенденция„, призова той и пожела на всички, които ще посетят басейна, спокоен и приятен летен сезон без произшествия.

Промяна в цените за посещение няма. Работното време за свободно ползване от граждани е от 10,00 до 18,00 часа. За притежателите на карти от спортните клубове или тези, които искат да ползват басейна само за плуване, часовите зони са от 07,00 ч. до 10,00 и от 18,00 до 20,00 часа.

Водата е минерална с лековити качества и температура 29 градуса. Тази година обектът ще работи с повече персонал заради създалата се ситуация с коронавируса. За безопасността на плажуващите ще се грижат 4-ма спасители, 3 медицински лица, двама охранители и толкова хигиенисти и един човек за поддръжка на тревните площи. На територията на комплекса работят 3 търговски обекта за бързо хранене.

Температурата на всеки посетител ще бъде измервана на входа на Градския плувен комплекс. Ще се съблюдава спазването на социална дистанция между клиентите. Дезинфекция ще се извършва на всеки час, както и след всеки посетител – на шезлонгите.

Подобни статии

Top