Басейнът в Асеновград отваря врати след ремонт за 100 хиляди лева

Плувният басейн в Асеновград ще отвори врати до броени дни.

Съоръжението ще започне да работи отново в края на месеца след сериозен ремонт. Инвестициите са за около 130 хиляди лева, като основната сума е от строителната програма на Общината.

Напълно обновени са двата детски басейна. Поставена е нова облицовка на детските къпални, подменена е пързалката, а спирателните кранове са ремонтирани. Настилката около басейните е сменена с противохлъзгащи плочки.

За най-малките посетители ще бъде изграден и атракцион с място за игра и спорт.

Спасителите и медицинският персонал ще бъдат настанени в изцяло нова сграда. Старата е съборена след предписание, че е негодна за обитаване. В новопостроената сграда ще бъдат разположени 4 съблекални, лекарски кабинет, стая за спасителите и склад.

В горещите летни дни асеновградчани ще могат да се радват  на прохладата на водата и покрай басейна с олимпийски размери. В момента тече текущ момент на съоръжението, което се почиства, а плочките се шпакловат и боядисват.

С 450 квадратни метра е увеличена и площта за плажуване.

Плочките вече са  поставени, а в момента се изграждат местата за поставяне на чадърите. Ще бъдат монтирани допълнително и два павилиона за обществено хранене, обясни Антония Стоянова, управител на Дейност „Пазари и тържища“, които стопанисват басейна.

Новият плувен сезон ще предложи на асеновгрдачани и още 100 нови чадъра и 60 шезлонга. Така местата за комфорт покрай водата стават общо 300, а сянка ще осигуряват 180 чадъра.

Общинският басейн е в центъра на Асеновград и всяко лято се превръща в едно от най- атрактивните места за почивка не само на асеновградчани, но и на хора от близките населени места.

И тази година градската къпалня ще работи от понеделник до сряда на обед. След това водата в басейна се източва и дъното основно се почиства. Басейнът се пълни за около 32 часа с минерална вода, която извира с температура около 28 градуса.

Миналата година, според балнеоложка оценка от експерти на Министерството на здравеопазването се установи, че  водата е близка по състав с тази в Хисаря и Павел баня.

Подобни статии

Top