Башар Рахал, Диляна Попова, Орлин Павлов и още БГ звезди се снимаха с пловдивчани (СНИМКИ)

Срещите с родните кинозвезди бяха на живо по време на премиерата на филма „Завръщане“

Премиера на новия филм на режисьора Ники Илиев „Завръщане“, който  тръгва по кината от  18 октомври в цялата страна, се състоя снощи в Пловдив. Представянето на лентата бе под тепетата неслучайно, тъй като филмът бе заснет в Европейската столица на културата, а самата премиера е част от програмата на Пловдив ЕСК 2019.

След премиерната прожекция зрителите имаха възможност да се срещнат и снимат на живо с екипа на филма.

Софийската премиера пък следва пловдивската, а после започва националното турне на снимачния екип. На 19 и 20 октомври публиката в Лондон ще може лично да се срещне с целия актьорски състав на две специални прожекции.

„Винаги съм знаел, че Пловдив е красив град, но сега го видях много променен и колко още по-красив е станал. За мен откритие беше квартал „Капана“ и колко много е направено там.  Исках да направя филма, в който да се говори за ценности, но да бъде  разказан  весело, развлекателно“, каза пред Радио Пловдив след премиерата режисьорът Ники Илиев.

Филмът разказва за трима приятели,

които се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща,да не загърбва завета на дядо им като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда. Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.  Героите на филма се завръщат към спомените за детските мечти, първата любов, семейните ценности и истинското приятелство, за да открият, че независимо от промените и разстоянието на времето, някои неща остават завинаги същите.

Специална роля в лентата има обичаният от всички Стефан Данаилов. Той участва в завършващия кадър. Във филма участват също родните кинозвезди Башар Рахал, Евелин Костова, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Искра Донова и Райна Караянева.

Подобни статии

Top