Баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил

Инцидентът е станал в Айтос

Тежка катастрофа между ТИР, превозващ зърно и лек автомобил е станала в Айтос на ул. „Хаджи Димитър“, на входа откъм гр. Провадия късно снощи. Трима души са загинали – 33-годишен баща и двете му деца – момче на 9 г. и момиче на 5 г.. 33-годишната майка е шофирала автомобила. Тя и 17-годишен пешеходец, който е бил в района, са настанени в бургаска болница с опасност за живота.

Пострадал е и 35-годишният шофьор на ТИР-а. Камионът се блъска в лекия автомобил, а после в мантинелата, а след това се преобръща в детска площадка в близост до пътя. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и четири линейки.

Чакат се резултатите от кръвната проба за алкохол на водача на ТИР-а. Експертиза ще изяснява дали тежкотоварният камион е не е бил претоварен.

Има и други трима пострадали. Един от тях е пешеходец.

„Причините за навлизането в лентата за насрещно движение, както и обстоятелствата за това, са в процес на изясняване. Предстоят да бъдат назначение експертизи по случая“, коментира пред БНТ главен инспектор Пламен Николов, началник на „Пътна полиция“.

Образувано е досъдебно производство по случая. От водача е взета кръвна проба, която предстои да премине лабораторно изследване.

„Изключително стръмен е наколна, Агенция инфраструктура предния път правиха оглед на целия път. Имаха намерението да предприемат някакви мерки, но към настоящия момент няма такива и ето отново сме свидетели на изключително тежък инцидент“, обясни Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

Точно преди една година на тази улица се е случила подобна катастрофа с ТИР.

Снимки: bTV/Лора Стаматис

Подобни статии

Top