Баща издъхна в Карлово, отглеждал сам децата си

Починалият бил намерен от свой приятел

52-годишен мъж от Карлово е подал сигнал вчера, че малко преди обед, към 11 часа, е намерил трупа на приятеля си. 63-годишният Валентин Т. е открит мъртъв в дома си във вилната зона „Конлука“, която е над ромската махала в Карлово, съобщава БЛИЦ.

От години мъжът, който е българин, живеел сам и отглеждал двете си деца, на 4 и 6 години. Той се грижил за децата от бебета, тъй като майката, която е от ромски произход, не се интересувала от тях. След като родила второто си дете, 26-годишната Лилия Ч. изоставила малчуганите и отишла да живее в чужбина.

В събота вечерта карловецът се събрал с приятели, за да се почерпят, след което се прибрал в дома си при децата. Мъжът обичал да си пийва. Рано сутринта станал да си направи кафе и да запали цигара, но бил покосен от инфаркт или инсулт и починал на място. Намерил го е неговият приятел.

Според запознати децата не са станали свидетели на ужаса са видят как баща им умира.

Уведомени са социалните служби, малките са поверени на техни грижи, оттук нататък ще се търси при кого да бъдат настанени. Социалните ще издирват вероятно и майката, за да я уведомят за трагедията и да я призоват да се погрижи за сирачетата. По закон, ако тя откаже, трябва да се търсят или роднини, при които да бъдат настанени малките, или приемни семейства.

Подобни статии

Top