Баща изнасили дъщеря си и тя сложи край на живота си

Момичето разказало за случилото се в полицията

43-годишният Джеймс Елдер изнасилил 19-годишната си дъщеря Джейми Ли Крейг в апартамента си в шотландския град Глазгоу. Въпреки тежкото си емоционално състояние, момичето намерило сили да разкаже истината и да сътрудници на полицията.

За съжаление, след престъплението на бащата, майката не успяла да получи доверието на дъщеря си. Момичето така и не успяло да се справи с разяждащата душата му травма и се самоубило през декември 2016 година.

„Това беше различно дете – не това, което аз познавах. Тя изпадаше в истерия, беше неспокойна и раздразнителна… Слагаше глава на коленете ми и плачеше. Прегръщах я. Как ми се иска да го направя и сега“, споделя Лиз Крейг, майката на Джейми.

На погребението тя се заклела, че няма да остави нещата така. Затова дала показания в съда и разказала на съдебния състав, какво е споделила дъщеря й след изнасилването. Лиз настоявала извергът да бъде обвинен и в убийство. Тя заявила, че кръвта на дъщеря им е по ръцете му.

„Просто искам справедливост. Сега аз съм гласът на моята дъщеря. Никога не бихте могли да ме разберете, докато не загубите детето си“, заяви Лиз Крейг след делото.

В съда в Глазгоу прочели и показанията на починалата Джейми. По думите й в апартамента имало още трима мъже, освен бащата. Един от тях се опитал да целуне момичето преди нападението на самия Елдър. Джейми опитала да избяга, но не успяла.

„Държаха ме за ръцете, а той правеше с мен секс… Струваше ми се, че продължи цяла вечност“, споделя в показанията си Джейми Крейг.

Нищо няма да върне дъщерята на почернената майка и няма да намали болката й, но казаните на погребението на момичето думи не са били напразни. Благодарение на нейните показания съдът осъдил бащата на девет години затвор.

Източник: Life.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top