Баща на петокласничка нахлу в час по химия и задърпа седмокласник в елитно училище в Пловдив

Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава бързо производство за хулиганство срещу 50-годишен пловдивчанин, който нахлул в класна стая в ОУ „Княз Александър І“, задърпал седмокласник и нагрубил учителката. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

Инцидентът станал вчера в елитното школо. 50-годишният мъж с инициали А.П. влязъл в учебното заведение, избутал охраната и се насочил към класната стая на седми клас. Той влязъл в часа по химия и се насочил към чина на 13-годишно момче, за да иска обяснение за конфликт с дъщеря му.

Въпреки опитите на преподавателката да потуши скандала, мъжът започнал да дърпа ученика за якето и да му говори на висок глас. От ръководството на училището веднага е бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналият полицейски екип е задържал мъжа за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Според запознати мъжът бил баща на петокласничка. Той твърдял, че седмокласникът е удрял момичето. Хулиганските действия той извършил пред очите на дъщеря си, която  измъкнал преди това от клас.

По бързото производство, водено от разследващ полицай при Четвърто РУ на МВР-Пловдив,  се извършват процесуално-следствени действия.

Предстои 50-годишният мъж да бъде привлечен като обвиняем.

Подобни статии

Top