Баща опита да прехвърли на сина си вината за убийството на самбиста Венци Младенов в Наречен

Убийството потресе хората в Наречен преди година и половина

48-годишният Севдалин Боюклиев, който заедно със сина си Марин бе обвинен в убийството на самбиста Венцислав Младенов в Нареченски бани, се опитва да прехвърли вината за тежкото престъпление на наследника си. Това стана ясно по време на първото заседание по делото в Пловдивския окръжен съд днес. Боюклиев-баща обяви в залата, че след като двамата със сина му са нанесли побой над 47-годишния бизнесмен и техен съдружник в магазина им в Наречен, той е вързал ръцете и краката на спортиста, напсувал него и сина му, казал, че няма повече да се занимава с тях и си тръгнал. От този момент бащата не бил виждал Младенов и нямал представа какво се е случило с него, докато не бил задържан и прибран в ареста, където му повдигнали обвинение.

Делото днес започна по реда на съкратеното следствие, но без признаване на вина от страна на бащата и с разпит на четирима свидетели. Двама от свидетелите се явиха в съдебната зала, другите двама са дали съгласие показанията им от досъдебното производство да бъдат прочетени и това ще стане на следващото заседание по делото на 19 декември.

По време на кръстосания разпит от страна на прокурора Костадин Паскалев и председателя на съдебния състав Христо Симитчиев, Севдалин Боюклиев разкри как и защо се е стигнало до побоя и убийството на съдружника им – софиянец. По думите му той, синът му Марин и Венцислав станали съдружници, за да построят ресторант в Нареченски бани. Издигнали постройката донякъде и част от нея пригодили за магазин, в който продавали месни и млечни продукти, част от които доставяли от склад в Асеновград,  а друга част Младенов внасял от Сърбия.

Съдружниците имали неуредени финанси

Първоначално двамата съдружници имали служители, които работели в магазина. Впоследствие един от работниците бил пребит и изгонен от самбиста, а месец по-късно другите двама работници също си тръгнали от страх да не бъдат пребити и изгонени от софийския бизнесмен. Така Младенов и Марин Боюклиев, които притежавали по 50% от дяловете в магазина, започнали да работят на смени  – единият вечер, другият през деня. Бащата пък им помагал със строителството на ресторанта.

1 2

Подобни статии

Top