Баща опита да прехвърли на сина си вината за убийството на самбиста Венци Младенов в Наречен

Разправията между съдружниците започнала още на 20 март, когато Венцислав се появил в магазина. На следващия ден  – 21 март 27-годишният Марин се обадил на баща си и го повикал, тъй като Младенов започнал да прави ревизия в магазина. Когато Севдалин дошъл, заварил съдружниците да се карат заради липсата на 3000 лв. Бащата седнал да провери сметките и установил, че на книга липсват не повече от 200 лв. Тогава  Младенов се ядосал и ударил с юмрук в лицето 47-годишният Севдалин. Двамата се сбили, а в боя се намесил и синът Марин. В крайна сметка баща и син успели да приковат Венцислав и да му вържат ръцете и краката. След това Севдалин ги напсувал и си тръгнал. Преди да тръгне обаче, хвърлил изцапания си с кръв анцуг, облякъл други работни дрехи, хвърлил мръсните в багажника на колата си и отишъл в пенсионерския клуб в Наречен. Там подарил един бабек и шише ракия на местните пенсионери и се прибрал у дома. По-късно отишъл да вземе от работа жена си. Едва когато бил арестуван и отведен в полицията на 26 март, разбрал, че ще го обвиняват в убийство.

Убийството в Нареченски бани – заради неуредени финанси (ВИДЕО)

Пред съда Севдалин беше категоричен, че е удрял жертвата само с ръце и не е ползвал нож.

Той разбрал впоследствие, че тялото на Венцислав е намерено напъхано в бидон и хвърлено в микроязовир, обособен чрез бент, който захранвал малка водноелектрическа централа над с. Косово.

Боюклиев старши посочи също, че той е монтирал видеокамерите за наблюдение на бъдещия ресторант и магазина. Не знаел, че самбистът е сложил камера и вътре в помещението, в което е бил убит. Припомняме, че именно тази камера е записала цялото убийство и със записите от нея бяха разкрити двамата убийци.

В края на разпита му Севдалин потвърди, че Младенов е убит от сина му Марин. 27-годишният мъж също беше в залата и през цялото време мълчеше. Впоследствие се разбра, че той ще дава показания последен, след като бъдат разпитани баща му и свидетелите.

Делото беше отложено за 19 декември, когато ще бъдат прочетени показанията на неявилите се днес свидетели. Тогава ще бъде разпитан и Марин Боюклиев.

Припомняме, че според разследващите Венцислав е бил удрян по по главата от бащата и сина Боюклиеви, а впоследствие синът довършил самбиста, докато баща му стоял върху краката на жертвата с еднометрово парче от панта на гардероб. Според прокуратурата убитият имал три черепно-мозъчни травми, като в резултат на най-тежката, е настъпила смъртта му. След като спрял да дава признаци за живот, бащата и синът увили главата му с торба, овързали я с въже, после увили тялото със завеса от заведението и найлон, сложили го в бидон и привързали към него с друго въже железен капак от шахта. После натоварили бидона в багажника на автомобила си, закарали го на 5 км от заведението и го захвърлили в коритото на река Чепеларска над Косово.

Тялото на Венцислав Младенов захвърлено в бидон в реката (СНИМКИ)

1 2

Подобни статии

Top