Баща отказа в последния момент да плати сватбата на дъщеря си - DC news

Баща отказа в последния момент да плати сватбата на дъщеря си

Вижте каква е причината за това

Страхът от самота често ни въвлича в ненужни взаимоотношения, от които не получаваме желаното щастие. Трудно е човек да намери сили и да сложи край на разрушителните взаимоотношения. Но рано или късно идва момента, в който всичко се променя.

Във форума Reddit един баща разказа своята история и получи подкрепата на хиляди.

Ето и какво е разказал той.

Доведената ми дъщеря искаше да се омъжи. Планирането на сватбата отнемаше по-голямата част от нейното време и това на майка ú (не я наричам съпруга, защото не сме женени, въпреки че сме живели заедно в продължение на 10 години).

Миналата година, доведената ми дъщеря завърши университет. Платих 40 хил. долара за обучението ú. Купих ú кола, след като завърши. Тя е безработна и за това все още живее при нас.

От време на време биологичният ú баща нахлуваше в живота ни. Той не плащаше за нищо и по никакъв начин не подкрепяше дъщеря си. Но тя го обичаше и искаше той да е част от живота ú – не мога да я обвинявам за това.

Сватбеното тържество беше планирано за максимум 250 души. Дадох списък с 20 приятели, които бих искал да видя на събитието, тъй като все пак аз плащам за тази сватба. Казах на майка ú да изпрати поканите.

Преди тържеството се видях с един приятел, поканен от мен, и го попитах дали ще идва на празника ни. Той отговори, че е разбрал за сватбата, но не е получил покана. С огорчение разбрах, че всъщност никой от моите приятели не е получил покана.

Обясниха ми, че просто нямало достатъчно място. Трудно е да опиша колко много се ядосах.

На следващия ден имахме обяд с бъдещото семейство и роднини, за който само аз не бях предупреден.

Не мисля, че съм се чувствал по-унизен. Известно време мълчах, за да се освестя. Когато преглътнах унижението, казах, че искам да вдигна тост. Не помня точно какво съм казал, но смисълът е следния:

„Имах удоволствието да бъда част от това семейство през последните 10 години. В този момент аз съм много благодарен на младоженците, защото те ми отвориха очите за нещо много важно. Те ми показаха, че позицията ми в това семейство изобщо не е това, което мислех, че е.

Исках да бъда истинска подкрепа, когато е необходимо, но вместо това се превърнах в банкомат, който брои и дава парите, нищо повече.

От днес предлагам да имате нов „благодетел“, включително и за сватбената церемония. Отказвам се от финансовите си задължения в полза на родния баща на булката. Поздравявам бъдещите младоженци и им пожелавам щастие по пътя, който са избрали. Сега излезте от къщата ми!“

Така приключих тоста си. Смятате ли, че е егоистично? Но трябваше ли да плащам за сватбата, когато те дори не се поколебаха да откажат да поканят моите гости?

Отмених всичко уговорено за сватбата и успях да си върна част от парите. Прехвърлих спестяванията си от общата ни сметка в моята лична. Сега ако биологичният ú баща иска, нека плаща за сватбата.

Не очаквах да получа такава подкрепа тук (във форума). Не обещавам, че ще споделя как е преминала сватбата, не искам да мисля за това.

Хората не се променят за една нощ и ако в продължение на 10 години не са го уважавали, то нищо няма да се промени. Този човек е постъпил правилно, като е прекъснал връзка със семейството.

Мъжът получи подкрепата на хилядите потребители на форума и никой не се изказа против него.

Източник: zajenata.bg

 

Подобни статии

Top