Бащата на Филип Киркоров пя с Хора на Турецкий на паметника Альоша в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хорът на Турецкий за пореден път с емоционален концерт навръх Бунарджика

Бащата на Филип Киркоров – руският народен артист Бедрос Киркоров, пя този следобед на една сцена с „Хора на Турецкий“ в Пловдив. Концертът бе част от турнето на известния хор „Песни за победата“, с което музикантите обиколиха 6 държави и 8 града само за 10 дни – Виена, Братислава, Будапеща, Любляна, Торино, Рим, Дрезден и Берлин. А под тепетата само тази година хорът идва за втори път, след невероятното си шоу през февруари в зала С.И.Л.А.

Пловдивчани пяха на крака с Хора на Турецкий „Моя страна, моя България“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Проектът е подкрепен от Министерството на външните работи на Руската федерация и съществува от 5 години. Тази година артистите го осъществяват под мотото „Музика за мир и здраве“. В Пловдив на площадката под паметника на Альоша, в непосредствена близост до паметника на руските освободители, бе издигната огромна сцена, на която излязоха руските музиканти. А до върха се качиха стотици пловдивчани. На концерта присъства и руският посланик Анатолий Макаров, който поздрави хористите.

С „Одата на радостта“ започнаха този път шоуто си певците от „Хора на Турецкий“.

Химнът на Европа прикова вниманието на публиката, а хората веднага извадиха телефоните и започнаха да снимат. И не спряха до края на концерта. Последваха любимите „Смуглянка“, „Ваше благородие“ от филма „Бялото слънце на пустинята“, „Три танкиста“, както и много други известни песни.

1 2 3

Подобни статии

Top